Wpływ promieniowania UV na zdrowie skóry.
Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu codziennego dodaje się rozległą ilość warzyw. Warzywa to niesłychanie bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To właśnie dzięki ich spożyciu, jelita się oczyszczają, nadwyżka kilogramów maleje i człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na braki białka i wapnia, których człowiek także pożąda, a nie ma ich w warzywach – sprawdź błonnik z ananasem + chrom opinie. Koronnym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, przede wszystkim kapusty włoskiej. Wolno ją jeść bez ograniczeń. Do tego wypada popijać sporo mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie wolno, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest niedozwolny. Towary zbożowe oraz mleczne można jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to przeważnie 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, niesłychanie chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Prócz tego bogata jest w błonnik, który ma kolosalne znaczenie dla odchudzania oraz zdrowia.
1. Dowiedz się teraz
2. Przeczytaj więcej
3. Więcej informacji
4. Przejdź dalej
Zdrowy sen a ogólna kondycja organizmu: Związek i wpływ.