Kuchnia szwedzka: Przepisy na kottbullar i smorgastarta
Żywność ekologiczna jest w większości wypadków uważana za bardzo zdrową. Dzieje się tak albowiem towary ekologiczne są aktywowane przy użyciu pewnych ściśle określonych reguł. W głównej mierze nie mogą być sztucznie korygowane. Świadczy to, że na przykład ekologiczne warzywa mogą wyglądać mniej atrakcyjnie aniżeli położone obok w sklepie te same materiały z nieekologicznych upraw. Jesteśmy w stanie jednakże mieć pełne przekonanie, że do ich uformowania nie użyto środków chemicznych. Człowiek nie interweniował także w ich genotyp. Ekologiczne warzywa powstały w sposób naturalny. To powoduje, że nie zawierają żadnych ulepszaczy. Są przez to zdrowsze, jak Sklep Fungopol – Grzyby Marynowane, Suszone, Mrożone. To samo dotyczy innych towarów spożywczych. Ekologiczne mięso będzie wywodziło się z takich upraw, w których zwierzęta mają zapewnione jak bardzo dobre warunki życia. Nie są także sztucznie dokarmiane w celu podniesienia ich wagi. Podobnie rzecz ma się na przykład z jajkami. Te wywodzące się z ekologicznych ferm kurzych na pewno będą bogatsze w rozmaitego rodzaju wartości odżywcze. Wobec tego należałoby jeść żywność ekologiczną.
1. Zajrzyj tutaj
2. Sprawdź to
Kuchnia chińska: Przepisy na dan dan mian i hot pot